Sider

tirsdag 19. april 2011

"No knead bread"

Lettere enn dette blir det ikke..
Alt du trenger er litt tid hjemme,
en natt og en formiddag for å være helt nøyaktig.

















Dette trenger du:

450 g hvetemel
50 g kruskakli
50 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkefrø
1/2 ts tørrgjør
1 ts salt (gjerne havsalt)
1/2 ts sukker (bringer frem smakene og hjelper gjæren)
1/2 l kaldt vann


             
Slik gjør du:

* Bland alt det tørre med en sleiv, ha i vann og rør sammen lett.
* Dekk til og la det stå på benken i 12- 18 timer (over natten).

* Legg bakepapir på kjøkkenbenken og stør godt med mel på.
* Hell ut deigen og "brett" den sammen flere ganger.
* Rotèr deigen 90 grader og brett igjen.
* Bruk mere mel hvis det er klissete.
* Legg deigen med bretten ned, og la den etterheve ca 2 timer
* Etter ca 1 1/2 times heving, sett på ovnen på 250 grader


* Sett inn en ildfast form/jerngryte/ leirgryte med lokk samtidig og la den stå i 30 min (uten brødet).
* Ta så gryta ut på en rist  
* Hvelv deigen over i formen og rist den på plass slik at den "legger" seg






NB: MÅ HA LOKK SOM TÅLER VARME!!!

* Stek på nederste rille med lokk i 30 min
* Ta av lokk og stek videre i ca 15 min.





* Ta den ut og bank under
* HUL lyd er lik ferdig :

Voila!!
Dette brødet fikk
"bein å gå på..."
Oppskriften fant jeg her hos en annen svært ivrig:
 http://trinesmatblogg.no/2011/02/eltefritt-klibr%c3%b8d/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar