Sider

fredag 6. mai 2011

"En glad LAKS"

Bildet er lånt fra godfisk.no










LAKSEBURGER

Dette trenger du til 4 stk:

  • 400g laksefilèt uten skinn
  • 1 ss gressløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 stk hamburgerbrød gjerne fiberrike (ellers bruker jeg ofte grove polarbrød, rundstykker eller gode, grove, ristede blingser)
  • 4-8 salatblad
  • ca 2 ringer rødløk
  • 2 tomat i tynne skiver (bruk noen økologiske, røde og fine, de smaker mest)
  • Sylteagurk eller vanlig agurk i skiver
  • noen høvlede gulrotstrimler
  • Valgfri salatdressing og/eller en grov sennep
  • En dæsj god økologisk Heinz ketsjup
Slik gjør du:

  • Tin laksen hvis den er frossen
  • Del den litt og ha den i en blender med gressløk, salt og pepper
  • Kjør lett med blenderen
  • Form til fire like store burgere
  • Smelt litt smør og olje i pannen (olje for god temperatur og smør for smak og stekeskorpe)
  • Stek burgerne ca 2 min på hver side, vend dem litt forsiktig. 
  • Varm brødene i ovnen 2 min
  • Legg på det din gane måtte behage.....
..........og nyt et SUNT og super-tasty måltid!!!!

God helg og god klem
 fra Therese

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar