Sider

lørdag 22. januar 2011

Vi tar en tur til Midtøsten


 
What to make? Vi er en familien som elsker Italia, og middelhavet generelt, og maten er intet unntak. Men vi har vært gjennom vår dose pizza, pasta og tapas de siste årene. Og taco er jo en gjenganger i helgene, med barn på 6 og 9 år. Så vi prøver å venne familiens yngre ganer til andre smaker, og lager somregel ingen spesialmat til "de små" lengre. De smaker på det meste.

Jeg elsker det faktum at mine barn kjenner til ulike friske urter, og at de kan kjenne at en mango er overmoden :-))) Musikk i mine ører.. Idag var altså en sånn dag med noe litt annet enn taco.Vi hadde lyst på en annerledes smak, og endte opp med en midtøsten inspirert go-sak.

Nemlig Marinerte KYLLINGSPYD med cous cous, naan, Hummus og tomatsalat.

Dette trenger du:
(glemte å fotografere ing til hummus, men se i oppskriften)

Kyllingfilèt og ferdig naan

fullkorns cous cous




      




Ingredienser til marinaden

Ingredienser tomatsalat

Oppskrift Kyllingspyd:

4-5 kyllingfilleter, skjæres i strimler og ha i en bolle.
Her med revet sitronskall


Ferdig blandet med marinaden


Marinade:
1 sitron, saften og revet skall
2 ss honning
1 1/2 dl soyasaus
1/2 ts malt ingefær
2 fedd presset hvitløk
alt blandes godt og helles over kyllingen. La marinaden gjerne stå et par timer før steking.

Legg trespyd i vann ca 1/2 time før steking slik at de ikke tar fyr. Tre kyllingen over på spydene og sett det i ovnen i et ildfast fat eller langpanna på 200 grader i ca 10- 15 litt avhengig av ovn og form. Ta ut en og sjekk...



Hummus:
1 boks kikerter (eller tørkede hvis du planlegger i god tid)
1 sitron, saften
2 fedd hvitløk
2 ss Tahini (evnt 1 ts cumin)
1/2 ts salt
1/2 dl olje
2 stilker bladpersille
-kjør alt til en smoothe pasta i foodprosessor, ha det over i en bolle og sett den kaldt til servering.
Ved servering drissle over litt god olivenoje og pynt med sorte oliven og en urt. Jeg brukte sitronmelisse.


Tomatsalat / gresk salat:
3- 4  gode plommetomater skåret i ønsket form
1/2 slangeagurk skåret i skiver eller terninger
1/2 rødløk i tynne skiver/ ringer
8-10 gode sorte oliven hele eller i skiver.
1 ts tørket oregano
1 pk fetaost naturell rives i biter med fingrene etter alt det andre.
2 drei sort pepper over helt til slutt
1 sving god olivenolje, helst Gresk


Cous cous lages etter oppskrift på pakken.
Jeg valgte en fullkorns variant, og uten noe tilsetning.
Men her er det bare fantasien som setter stopper, for den kan blandes med masser av småkuttede grønnsaker og urter.
Og et godt tips: Lag MANGE kyllingsspyd, for disse får bein å gå på. Ungene vår digger de i hvertfall.
Nam nam...




            

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar