Jeg er en stor risottofan, og lager den i mange varianter!
Til kvelds på fredag laget jeg denne varianten:
med byggryn istedet for å få en litt sunnere variant med mere fiber.
And we loved it <3
2 pers:
3-4 poser parboiled byggryn
1/2 løk finhakket
2 fedd hvitløk
2 ss sambal oelek (chilipasta)
50 g smør
ca 6-7 dl varm hønsebuljong
1 dl passenta (Iitalienske hakkede tomater)
125g chorizopølse
50 gram reker/ krepsehaler
75 g ferskrevet parmasan
saften fra 1 lime
Riv parmasan, og bruk 3/4 over retten som får smelte under lokk før du serverer. Siste rest drysses over ved servering.
Byggryn som erstatning i disse "low karb" tider. |
SLIK GJØR DU:
*Hakk løk og hvitløk fint.
*Smelt 3/4 av smøret i panna og fres lør/ hvitløk.
*Del pølsene og fres dem sammen med løken et par minutter.
*Ha i tomater og sambal olelek, deretter bygggrynene.
Rør godt sammen et par minutter.
Parmasan, Sambal oelek og lime. |
*Begynn å spe inn buljongen øse for øse.
*La væsken trekke godt inn mellom hver øse.
*Ha gjerne i en slunk tørr hvitvin hvis du har.
Dette vil ta ca 20 min.
*Ha i rekene de siste to minuttene bare til varming.
ferskrevet parmasan |
*Skvis inn saften fra 1 lime
*kvern et par dryss med pepperkverna, og strø over osten.
*Bland inn resten av smøret
*Dryss på den gode parmasanen helt til slutt.
(Jeg føretrekker en ferskere variant, men må av og til ty til den som er avbildet, og den er helt ok)
*Nyt det hele med et glass god italiensk vin.
BELLISSIMO.
Hei Therese!
SvarSlettNå har jeg omsider fått prøvd denne oppskriften! Hadde faktisk aldri laget risotto før, men det var lett når jeg fulgte oppskriften din :-) Godt ble det også! Tusen takk! Hilsen Therese
Hei therese :-)
SvarSlettSå bra!! Ja den lager seg igrunn litt selv. Og veldig godt. denner er jo en sunnere hverdagsvariant med mere fiber, men anbefaler den med Arborio ris også, for det er enda bedre ;-)Kos deg videre med kokkeleringen!!!
Alltid koselig med kkommentarer.