Bildet er lånt fra en nettbase, da kaken min forsvant før jeg rakk å knipse ;-) |
Dette trenger du:
liten langpanne eller stor og høy rund form.
4 egg
4 dl sukker- kan reduseres noe.
5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts kanel
2 dl nøytral olje (jeg har redusert fra 3 dl som jeg synes ble vel mye)
500 gr grovt revet gulrot
1 dl pecan eller valnøtter (kan sløyfes)
*Stekes på 175 grader i ca 55-60 min (vanlig over/undervarme, ikke varmluft. Sjekk med en stekepinne etter ca 50min slik at den ikke blir tørr.)
Slik gjør du:
* pisk egg og sukker
* skrell og rasp gulrøtter
* bland inn alt det tørre
* bland inn olje
* ha i nøtter
* smør en form eller kle med bakepapir
* hell i røren og sett i forvarmet ovn
* bland glasur mens kaken steker
Glasur:
200 g philadelpia (+ 200 g ved langpanne)
50 g tinesmør (+ 50 g ved langpanne) ROMTEMPERERT!!
2 ts vaniljesukker
250 g Melis (evnt 500g som den med riktig søttann)
1 dl pecan/valnøtter til pynt
Miniassistentkokken er i gang med skrelling! |
Yummi!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar