Sider

mandag 18. april 2011

Panna cotta, såååå godt`a...

Trenger denne desserten noen ytterligere presentasjon?



Dette trenger du:
(6 posjoner)

* 4 stk gelatinplater
* 2 stk vaniljestang
* 7 ½ dl kremfløte
* 2 ½ dl sukker


Slik gjør du:

* Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Bringebærsaus:

* 1 pk (225 gr.) frosne bringebær (idag brukte jeg jordbær,
   og det fungerte utmerket med litt mindre melis)
* 100 g melis
* 2 ss sitronsaft

* Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
 
Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering.
* Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
* Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den.
* Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
* Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
* Hell over bærene rett før severing, og pynt med en hvilken som helst urt.

Denne desserten er mild og god, og passert veldig godt etter PÅSKELAMMET,
sammen med en kopp mørkbrent kaffe, gjerne en god espresso <3

Selv skal jeg tilberede mitt påskelam på påskeaften etter oppskriften til Lars,
og den finner du her:


Bon apètit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar