Sider

tirsdag 12. april 2011

Laks på risottoseng med blomkålsdyne...

Lek med ord er en viktig del av oppskriftsverdenen, og hvem synes vel ikke det å leke er gøy! Men fra spøk til alvor, er du lei av hverdagsmaten? Og har lyst på noe som smaker litt og ikke kommer fra en pappeske? Prøv denne. Det er faktisk gøy å lage god mat. Også er det lett. Det er lettere enn du tror, og det er god hverdagsmat.


Dette trenger du:
til 4 personer


* 4 Laksefilèter (avhengig av str. Jeg brukte en hel filetside)
* Nykvernet pepper og basilikum
* 1 ss rapsolje

* 1 blomkålshode
* 2 dl fløte


* 1/2 rød paprika
* 1/2 rød løk
* 1 hvitløksfedd
* 100 gram smør
* 1 dl hakkede tomater
* 2 dl tørr hvitvin
* 1 l grønnsaksbuljong
* 350 g Arborioris (risottoris)
* Nykvernet pepper
* 1 ss Provance krydder

Slik gjør du:

* Smelt smør i panna
* Fres løk, paprika og hvitløk

* Ha i risen
* Ha i hvitvin og la det koke inn
  (kan sløyfes og erstattes med buljong)
* Ha i tomater
* Ha i buljong øse for øse,
  men la det koke inn mellom hver, ca 20 min
* dryss gjerne over litt ferskrevet parmasan hvis du har

* Smør en ildfast form
* Ha i laksefilèer
* Krydre med pepper og basilikum
* Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 min
* kok blomkålsbuketter møre i fløte
* mos jevnt med stavmikseren
* smak til med litt salt & pepper


Anrett risottoen på tallerken, legg en laksefilèt på toppen, og avslutt med en god skje blomkålspurè!

Sunt, enkelt og godt,
m.a.o regne kinderegget :-) Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar