Dette trenger du:
til 4 personer
* 4 Laksefilèter (avhengig av str. Jeg brukte en hel filetside)
* Nykvernet pepper og basilikum
* 1 ss rapsolje
* 2 dl fløte
* 1/2 rød paprika
* 1/2 rød løk
* 1 hvitløksfedd
* 100 gram smør
* 1 dl hakkede tomater
* 2 dl tørr hvitvin
* 1 l grønnsaksbuljong
* 350 g Arborioris (risottoris)
* Nykvernet pepper
* 1 ss Provance krydder
Slik gjør du:
* Smelt smør i panna
* Fres løk, paprika og hvitløk
* Ha i risen
* Ha i hvitvin og la det koke inn
(kan sløyfes og erstattes med buljong)
* Ha i tomater
* Ha i buljong øse for øse,
men la det koke inn mellom hver, ca 20 min
* dryss gjerne over litt ferskrevet parmasan hvis du har
* Smør en ildfast form
* Ha i laksefilèer
* Krydre med pepper og basilikum
* Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 min
* kok blomkålsbuketter møre i fløte
* mos jevnt med stavmikseren
* smak til med litt salt & pepper
Anrett risottoen på tallerken, legg en laksefilèt på toppen, og avslutt med en god skje blomkålspurè!
Sunt, enkelt og godt,
m.a.o regne kinderegget :-) Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar