Lettere enn dette blir det ikke..
Alt du trenger er litt tid hjemme, en natt og en formiddag for å være helt nøyaktig.
Dette trenger du:
450 g hvetemel
50 g kruskakli
50 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkefrø
1/2 ts tørrgjør
1 ts salt (gjerne havsalt)
1/2 ts sukker (bringer frem smakene og hjelper gjæren)
1/2 l kaldt vann
Slik gjør du:
* Bland alt det tørre med en sleiv, ha i vann og rør sammen lett.
* Dekk til og la det stå på benken i 12- 18 timer (over natten).
* Hell ut deigen og "brett" den sammen flere ganger.
* Rotèr deigen 90 grader og brett igjen.
* Bruk mere mel hvis det er klissete.
* Legg deigen med bretten ned, og la den etterheve ca 2 timer
* Etter ca 1 1/2 times heving, sett på ovnen på 250 grader* Sett inn en ildfast form/jerngryte/ leirgryte med lokk samtidig og la den stå i 30 min (uten brødet).
* Ta så gryta ut på en rist
* Hvelv deigen over i formen og rist den på plass slik at den "legger" seg
NB: MÅ HA LOKK SOM TÅLER VARME!!!
* Stek på nederste rille med lokk i 30 min
* Ta av lokk og stek videre i ca 15 min.
* HUL lyd er lik ferdig :
Voila!!
Dette brødet fikk "bein å gå på..."
Oppskriften fant jeg her hos en annen svært ivrig:
http://trinesmatblogg.no/2011/02/eltefritt-klibr%c3%b8d/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar