Her er det duker for en helaften med en smak av solens land.
Her deler jeg posjonen i to. 3/4 til de voksne og 1/4 til barna...
Barnevennlige kyllingspyd faller alltid i smak.
Dette trenger du:
4 barneposj og 4 voksenposj
8 kyllingfileèr
2 maiskolber
1 hvitløk (?)
2 røde paprika
1 brokkoli
1 rødløk
2 pk eggnudler
3 dl Jasminris
2 bokser a 400ml kokosmelk
2-4 lime
2 pk runde sukkererter
Marinade:
6 ss olivenolje
Nykvernet pepper
1 ss honning
1 ss sambal oelek (chilipasta)
1 ss revet ingefær
1 ss hakket koriander
saften fra 1/2 lime
Dessert:
Jordbær og iiiiiiiiiiiis
Ovnsbakt mais og hele hvitløksfedd penslet med olje. |
Slik gjør du:
Del kylling i strimler og legg den i marinade, helst noen timer før, gjerne en dag før.
Lag kyllingspyd av ca 1/4 av kjøttet (1 spyd pr barn holder)
Skyll risen flere ganger i rennende vann. Sett på platen på lav varme og kok etter anvisning.
Skyll og kutt grønnsaker i strimler, like store.
Del noen maiskolber i fire deler og legg på stekeplaten sammen med hele hvitløksfedd som alt blir penslet med marinaden eller bare olje. Hvitøken får en mild og søtlig smak og er DIGG å spise hele når de er bakt :-) Dette stekes på 160 grader i ca 15 min sammen med kyllingspydene.
Kok opp en stor kjele med vann og ha i nudlene. La de koke etter anvisning på pakken.
Kjøttet som er igjen stekes i pannen med marinade (og evnt mere valgfritt Thaikrydder)
Ha i sukkererter delt i to mot slutten av steketiden.
Stek i to posjoner for å holde temperaturen oppe i panna, ellers blir kjøttet kokt og ikke stekt.
Ta ut kjøttet og grønnsaker wokes lett i pannen, ta det ut og hold varmt under lokk.
Ha kjøttet tilbake og tilsett kokosmelk. La dette surre i 3-4 min til alt er gjennomvarmt.
Alt serveres med med en søt chilisaus og soyasaus på bordet,
og gjerne en god agurksalat!
Marinert kylling stekes med sukkererter. Hell over kokosmelk. |
ขอให้เจริญอาหาร!
(kŏr hâi jà-rern aa-hăan!)
.....eller god appetitt :-)
Frisk, kuttet lime |
Friske jordbær serveres med vaniljeis |
Og ikke glem; GODE VENNER til bords!
(Kan bruke en valgfri marinade du har hjemme på flaske,
men det er veldig lett å blande selv.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar