En blomst ville jo falle i smak antar jeg, men med min søtmunn, og over middels matglade mage falt valget på denne danske fristelsen. Oppskriften har jeg i en bok jeg tidligere har presentert "Krudtugler & kanelsnegler" av Sif Orellana. Et deilig skattekammer av gode ideèr.
Alle foto: Therese E.Kaasene |
DETTE TRENGER DU:
Deigen:
250 g mel
125 g smør
50 g sukker
25 g gjær
1 egg
1/2 dl melk
Remonce:
100 g brunt sukker
100 g smør
2 ss kanel
Glasur:
2 dl melis
1-2 ss vann
SLIK GJØR DU:
Bland gjær med lunken melk.
Smuldre smør med melet, bland så i gjær og melken.
Tilsett sukker og egg, og elt deigen godt.
Del deigen i to posjoner.
Kjevle ut den ene og dekk i en smurt liten langpanne/ ildfast fat (ca 35cm x 25 cm)
Bland remoncen mykt og smør halvparten over deigen i langpannen.
Kjevle den andre delen av deigen til et rektangel, og smør på resten av remoncen.
Rull deigen sammen og del den i 18 slanke "snegler"
Plasser sneglene over deigen med remonce i langpannen.
Dekk deigen til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og hev i ca 1 time.
Pensle kaken med et sammenpisket egg og stek i ovenen på 225 grader i ca 12 minutter.
Men hold øye med den; sukkeret karamelliserer seg ganske fort.
Springle det hele med melisglasur...og Voila!
Jeg håper vertinnen og verten blir litt glad i meg i dag..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar