http://trinesmatblogg.no/2011/05/trines-grove-firekornbr%c3%b8d/
Og den likte jeg godt, så derfor presenterer jeg den også her...
Alle foto av Therese E. Kaasene |
Dette trenger du til tre brød:
- 125 gram solsikkekjerner
- 125 gram knuste linfrø
- 125 gram sesamfrø
- 125 gram rugkjerner (jeg brukte helkorn fordi jeg hadde det i skapet)
- 5 dl kokende vann
Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene, ha på plast eller lokk og la de stå på kjøkkenbenken et par timer, eller gjerne over natten.
Når kornene har trukket lenge nok finner du frem:
- 7 dl vann, romtemperert
- 25-50 gram fersk gjær eller 1/2-1 pakke tørrgjær
- 1-1,5 ts havsalt (eller 1/2-1 ts vanlig salt)
- 500 gram grovt, sammalt mel
- ca 500 gram hvetemel
Tilsett deretter de øvrige ingrediensene, men kun halvparten av hvetemelet.
Kjør deigen i kjøkkenmaskin på lav styrke, til du får en jevn røre.
Spe på med resten av melet.
Jeg pleier å kjøre deigen i kjøkkenmaskinen i minst 10 minutter,
slik at den blir elastisk og fin.
Dekk til deigen med plast eller lokk og sett den til heving til omtrent dobbel størrelse.
Ha deigen på bakebordet og form tre brød som du legger i smurt brødform.
Pensle gjerne brødene med litt vann og rull de i en blanding av kornsortene du har i brødet.
La brødene etterheve ca 45 minutter eller til de ha fått dobbel størrelse.
Stek brødene ved 300 grader (eller maksimal temperatur hvis ovnen din har lavere makstemperatur) i ca 10 minutter.
Senk varmen til 200 grader og stek til brødene er gjennomstekt og har fått en fin og brun stekeskorpe, etter ca 25-35 minutter.
Du vet at brødet er gjennomstekt når det avgir en “dump” lyd når du banker lett på det på undersiden.
Ta brødene ut av formene og la de avkjøles på rist.
Så gjelder det å vente passe lenge, til brødet er klart til å bli skjært i ,
og du kan nyte en herlig blings med kjempegodt og mettende godt brød,
som også har god holdbarhet.
Brødet egner seg godt til frysing.
Nybakt brød med rørte jordbær :-) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar