Bildet er lånt fra godfisk.no |
LAKSEBURGER
Dette trenger du til 4 stk:
- 400g laksefilèt uten skinn
- 1 ss gressløk
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 4 stk hamburgerbrød gjerne fiberrike (ellers bruker jeg ofte grove polarbrød, rundstykker eller gode, grove, ristede blingser)
- 4-8 salatblad
- ca 2 ringer rødløk
- 2 tomat i tynne skiver (bruk noen økologiske, røde og fine, de smaker mest)
- Sylteagurk eller vanlig agurk i skiver
- noen høvlede gulrotstrimler
- Valgfri salatdressing og/eller en grov sennep
- En dæsj god økologisk Heinz ketsjup
- Tin laksen hvis den er frossen
- Del den litt og ha den i en blender med gressløk, salt og pepper
- Kjør lett med blenderen
- Form til fire like store burgere
- Smelt litt smør og olje i pannen (olje for god temperatur og smør for smak og stekeskorpe)
- Stek burgerne ca 2 min på hver side, vend dem litt forsiktig.
- Varm brødene i ovnen 2 min
- Legg på det din gane måtte behage.....
God helg og god klem
fra Therese
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar