Sider

onsdag 2. februar 2011

Det er VÅR i luften, og knekkebrødtid ;-)

Ja, til alle som kjenner at buksa strammer litt for mye, og som kanskje kvier seg bittelitt til å prøve bikini i neonopplyste prøverom, eller bare ønsker å spise littegranne sunnere frem mot sommeren, her kommer det ULTIMATE tipset!!
Bytt ut brødet med knekkebrød.
Her kommer en DIGG oppskrift, som jeg bruker hele året vel og merke, og det er en herlig og velsmakende erstatning. For ikke å snakke om mere mettende :-)
MEN....det er mulig du vil merke forskjellen i antall toalettbesøk de første dagene, for dette setter fart på systemet! Det er jo en FIBERBOMBE :-)) Det vil roe seg etterhvert som magen blir vant med høyere fiberinntak. Fiber kalles kroppens feiekost, og det er ikke uten grunn...Her formelig feies all.....ut av systemet. En real vårrengjøring.

Men her setter vi igang:
Ingredienser kan forøvrig byttes med annet du skulle ha i skapet, men hold deg til nogenlunde mål.

2 dl sammalt hvete eller rug
(bruk det du liker og har i hus)
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt (kan sløyfes eller reduseres)
7 dl kokt, varmt vann


Bland alt det tørre i en bolle, hell over kokende vann, og la dette stå og "svelle" i min 30 min (dette er for at linfrø,sesamfrø og solsikkefrø skal gi deg sitt ultimate næringsinnhold)


Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle slik at fukten ikke fordamper, for den trenger vi.

 Del deigen opp i mindre deler og spre det ut på to bakepapirdekte stekebrett. Finn gjerne frem en plasthanske hvis du har. Det blir litt minde gris av det. Klapp så ut innholdet så jevnt som mulig slik at det fyller hele brettet!
Del til slutt opp hele brettet i ønskede størrelser med en pizzaskjærer og sett det i ovnen på 175 grader. La det stå i ca 45 min. Slipp ut damp 4- 5 ganger i løpet av tiden. Avkjøl på en rist til de er helt kalde.
Ha dette i en tett boks og nyyyt med all slags pålegg utover ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar