Sider

fredag 3. februar 2012

ovnsbakt spansk kylling i sitron - og honningsvøb

En forfriskende rett fra min deilige danske kokebok
"Rollinger & roulader" av Sif Orellana, ispedd en personlig tvist ;-)

Du trenger følgende til 2 voksne og 2 barn:

1 hel, rå kylling
(eller ca 4 kyllingfileter)
2 ss godt smør
1/2 sitron (saften)
2 stilker rosmarin, finhakket
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt

12 stk grønne oliven i skiver
1/2 dl honning
1/2 sitron i skiver
1 ts salt
1 håndfull frisk mynte, eller en strøket tørket
1/2 dl hakket persille, men funker greit uten også..



SLIK GJØR DU:

* Still ovnen på 200 grader
* Del kyllingen i posjonsstykker (kan også bruke fileter her)
og legg dem i et smurt ildfast fat.
* Smelt smøret og bland med sitronsaft fra 1/2 sitron,
hakket rosmarin, paprika og salt
* Pensle kyllingen med denne blandingen og stek i ovnen i 30 min.
* Sett over en god klebrig ris (Jasmin)
* Skjær 1/2 sitron og oliven i skiver.
* Varm honningen i en kjele og bland med salt,
mynte, oliven og sitronskiver
* Hell blandingen over kyllingen.
* Stek videre i 15 minutter
* Pynt med et dryss hakket bladpersille hvis du har..
* Server den kokte risen som vist under,
pakket i en skål eller kopp .

Champignognstuing:

5 store aromachampignon
1 dl fløte
2 ss soyasaus
salt og pepper

* del champignon i to og deretter i skiver
* stek de lett i pannen 2-3 min
* hell over soyasaus og fløte, bland godt
* smak til med salt & pepper
* La det tykne litt mens du anretter ris og kylling på tallerken

yum yum yum....


aroma champignon


Oliven og sitron i honning

Anrett risen i en skål som du snur på hodet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar