Sider

søndag 13. februar 2011

RISOTTO

Jeg er en stor risottofan, og lager den i mange varianter!
Til kvelds på fredag laget jeg denne varianten:
med byggryn istedet for å få en litt sunnere variant med mere fiber.
And we loved it <3

2 pers:
3-4 poser parboiled byggryn
1/2 løk finhakket
2 fedd hvitløk
2 ss sambal oelek (chilipasta)
50 g smør
ca 6-7 dl varm hønsebuljong
1 dl passenta (Iitalienske hakkede tomater)
125g chorizopølse
50 gram reker/ krepsehaler
75 g ferskrevet parmasan
saften fra 1 lime

  Riv parmasan, og bruk 3/4 over retten som får smelte under lokk før du serverer. Siste rest drysses over ved servering.

Byggryn som erstatning i disse "low karb" tider.

SLIK GJØR DU:
*Hakk løk og hvitløk fint.
*Smelt 3/4 av smøret i panna og fres lør/ hvitløk.
 *Del pølsene og fres dem sammen med løken et par minutter.
*Ha i tomater og sambal olelek, deretter bygggrynene.
Rør godt sammen et par minutter.


Parmasan, Sambal oelek og lime.
*Begynn å spe inn buljongen øse for øse.
*La væsken trekke godt inn mellom hver øse.
*Ha gjerne i en slunk tørr hvitvin hvis du har.
Dette vil ta ca 20 min.
*Ha i rekene de siste to minuttene bare til varming.
 

ferskrevet parmasan

*Skvis inn saften fra 1 lime
*kvern et par dryss med pepperkverna, og strø over osten.
*Bland inn resten av smøret
*Dryss på den gode parmasanen helt til slutt.
(Jeg føretrekker en ferskere variant, men må av og til ty til den som er avbildet, og den er helt ok)
*Nyt det hele med et glass god italiensk vin.
 BELLISSIMO.

2 kommentarer:

  1. Hei Therese!
    Nå har jeg omsider fått prøvd denne oppskriften! Hadde faktisk aldri laget risotto før, men det var lett når jeg fulgte oppskriften din :-) Godt ble det også! Tusen takk! Hilsen Therese

    SvarSlett
  2. Hei therese :-)
    Så bra!! Ja den lager seg igrunn litt selv. Og veldig godt. denner er jo en sunnere hverdagsvariant med mere fiber, men anbefaler den med Arborio ris også, for det er enda bedre ;-)Kos deg videre med kokkeleringen!!!
    Alltid koselig med kkommentarer.

    SvarSlett