Sider

fredag 3. juni 2011

Ingen helg uten egg...

Eggehakk

Du trenger:

6 egg
2 vårløk 
2-3 ss lett majones
3 ss creme fraische (kan byttes med kun majones,
men jeg velger ofte denne for å gjøre den litt lettere og syrligere)
Salt & pepper ( må smakes til, men bruk alltid nykvernet pepper)

Slik gjør du:
Kok egget i ca 8 min slik at du får en "smilende" plomme, og la stå i rennede kaldt vann når de er ferdig. Skyll, rens og skjær vårløken i ringer
Egget deles enten to ganger med eggedeler, eller i ønskede biter som f.eks båter.
Bland i majones og vårløk, bland litt forsiktig, smak til med salt & pepper
Servèr og nyt på ferskt brød, f.eks dette firkornbrødet:

 

"Ord er som egg, når de klekkes, har de vinger."

 





 God frokost!

2 kommentarer:

  1. Hei og takk for fin blogg. Et spm til oppskriften Eggehakk; kan creme fraische erstattes med yoghurt?
    På forhånd takk for svar.
    mvh Superkokken

    SvarSlett
  2. Hei superkokken. Tusen takk for koselig meldingJa det kan fint byttes ut med yoghurt, men da bør du nok bruke matyoghurt. Det eneste du mister er litt syrlighet Men det vil knapt merkes :-)
    Kos deg med eggehakk :-)
    Skriv gjerne igjen..

    SvarSlett