Sider

lørdag 2. april 2011

Italiensk Pizza la familia

Endelig er det er helg i igjen og Pizzatid. Ihvertfall her i huset.
Far og sønn er avgårde på skirenn og mor og datter lager pizza sammen,
du snakker om steriotypisk familie denne dagen :-) men det er helt greit.

Et lite glass tørr og hvit til voksenkokken.



Dette trenger du til deigen:

ca 800 g hvetemel
ca 5 dl lunkent vann
1 ts gjær
2 ss god olivenolje
litt salt

Bland vann, gjær, olje og litt av melet sammen, ha i melet litt etter litt. Mulig du må ha mere, så prøv deg frem.
la stå under et kjøkkenhåndkle til heving i ca 2 timer. Det er lite gjær i Italiensk pizza, og derfor må den stå lengre. Dette er for å få den tynne og sprø bunnen.



Dette kan du bruke til topping:
1 boks gode hakkede tomater (evnt med krydder)
1 fedd hvitløk
1 ts tørr basilikum eller dobbelt så mye hvis du bruker fersk
2 pk fersk mozarella
100 gr spekeskinke
1 dl gode økologiske oliven
pepperoni eller chozicopølse


Kjør gjerne tomatene med hvitløk litt i blender
hvis du vil ha en "smoothe" tomatsaus.
Spre det utover pizzaen(e).
Vi lager ofte to, en barnevennlig og en voksen variant.







 
Her er den klar til steking.
Legges rett på en forvarmet stekeplate for å få den crispi, yummi bunnen.




Min fabelaktige og motiverte assisentkokk
koste seg med å spise "bare litt" av toppingen.
Hehehehe...
"men en kokk MÅ jo alltid smake har du sagt mamma!!"


Assistentkokkens fantastiske resultat,
og hun har gjort alt selv bortsett fra deigen ;-)



Pizzaene stekes gjerne sammen i varmluft på ca 200 grader i ca 15-20 min. Dette er helt avhengig av din ovn, så følg med så de ikke blir for mørke. Overdryss den voksne varianten med frisk ruccolasalat, og sprinkle over en god pesto og et dryss ferskkvernet sort pepper! Nam nam...
En drink som får barna til å drømme om sommer og sol.



 
En mild og lett, Côtes du Rhône for de voksne.



Det er duket for en aldri så liten familiefest :-)
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar