Sider

søndag 15. mai 2011

En smak av Thailand

" Etter en god middag kan man tilgi alle, selv sine slektninger."Oscar Wilde


Her er det duker for en helaften med en smak av solens land.
Her deler jeg posjonen i to. 3/4 til  de voksne og 1/4 til barna...
Barnevennlige kyllingspyd faller alltid i smak.
For man spiser først med øynene!
   
Friske grønnsaker til woking



















Dette trenger du:
4 barneposj og 4 voksenposj


8 kyllingfileèr
2 maiskolber
1 hvitløk (?)
2 røde paprika
1 brokkoli
1 rødløk
2 pk eggnudler
3 dl Jasminris
2 bokser a 400ml kokosmelk
2-4 lime
2 pk runde sukkererter


Marinade:


6 ss olivenolje
Nykvernet pepper
1 ss honning
1 ss sambal oelek (chilipasta)
1 ss revet ingefær
1 ss hakket koriander
saften fra 1/2 lime


Dessert:
Jordbær og iiiiiiiiiiiis




Ovnsbakt mais og hele hvitløksfedd penslet med olje.
  






















































Slik gjør du:


Del kylling i strimler og legg den i marinade, helst noen timer før, gjerne en dag før.
Lag kyllingspyd av ca 1/4 av kjøttet (1 spyd pr barn holder)
Skyll risen flere ganger i rennende vann. Sett på platen på lav varme og kok etter anvisning.
Skyll og kutt grønnsaker i strimler, like store.
Del noen maiskolber i fire deler og legg på stekeplaten sammen med hele hvitløksfedd som alt blir penslet med marinaden eller bare olje. Hvitøken får en mild og søtlig smak og er DIGG å spise hele når de er bakt :-) Dette stekes på 160 grader i ca 15 min sammen med kyllingspydene.


Kok opp en stor kjele med vann og ha i nudlene. La de koke etter anvisning på pakken.
Kjøttet som er igjen stekes i pannen med marinade (og evnt mere valgfritt Thaikrydder)
Ha i sukkererter delt i to mot slutten av steketiden.
Stek i to posjoner for å holde temperaturen oppe i panna, ellers blir kjøttet kokt og ikke stekt.
Ta ut kjøttet og grønnsaker wokes lett i pannen, ta det ut og hold varmt under lokk.
Ha kjøttet tilbake og tilsett kokosmelk. La dette surre i 3-4 min til alt er gjennomvarmt.
Alt serveres med med en søt chilisaus og soyasaus på bordet,
og gjerne en god agurksalat!
   

  Marinert kylling stekes med sukkererter. Hell over kokosmelk.















ขอให้เจริญอาหาร!
(kŏr hâi jà-rern aa-hăan!)


.....eller god appetitt :-)


Frisk, kuttet lime
 




Friske jordbær serveres med vaniljeis






 Og ikke glem; GODE VENNER  til bords!


(Kan bruke en valgfri marinade du har hjemme på flaske,
men det er veldig lett å blande selv.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar