Sider

mandag 9. mai 2011

Kyllingspyd med sopprisotto


God og smakfull middag med et hint av middelhavet.


Alle foto av Therese E. Kaasene
Dette trenger du
til 4-5 posj:

1 pk kyllingfileèr
1 fl provancemarinade
grillspyd



1/2 gul løk
1 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
7 dl hønsebuljong (vann og to terninger)
1 dl revet parmasan
25 g smør eller 2 ss olivenolje
1 pk risottoris (jeg brukte den på bildet i dag)
 ellers Arborioris
1 pk bacon i små biter


Slik gjør du:

Skjær kyllingen i biter, tre dem på spydene og pensle dem med marinade.
La det gjerne få ligge noen timer hvis det er mulig.
Finhakk løken og hvitløken
Skjær bacon i biter

Sett på ovnen på 200 grader
og legg kyllingen klar på en langpanne med bakepapir
og sett det inn i ca 15-20 min


Smelt smør i en stekepanne
Fres løk, hvitløk og bacon sammen
Ha i risen, og rør den blank
Ha i vinen og la den absorberes
Hell så i kraften litt etter litt til alt er absorbert
Rasp over litt parmasan til slutt.
Server spydene oppå risottoen
og med en touch av grønt...
God appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar