Sider

søndag 8. mai 2011

Ovnsbakt laks

Når du har annet å bruke tiden på enn å lage mat passer det go
det med mat som "lager seg selv", er sunt og som går raskt.


Laks med risnudler og linser

Alle foto av Therese E. Kaasene


SLIK GJØR DU:

Kok opp en romslig kjele med vann
Hakk 1/2 gul løk
Hakk 2 hvitløksfedd
Ha det oppi sammen med ca 200g linser
Kok i ca 25-30 min


"Spis deg halvmett,
drikk deg halvfull,
og du lever et århundre "

Sørg for å ha en laksefilèt i fryseren som du tar opp på morgenen.
La den tine i løpet av dagen, mens du er på tur,
jobb, eller pusler ute i hagen.
Del den opp og legg den på en smurt langpanne.
Pensle den med en blanding av olivenolje,
limesaft, honning, salt og pepper,
og dryss over noen hakkede urter.
Del 2-3 gulrøtter i lange staver,
 og legg mellom filètene og pensle dem også.
Ha det hele inn i ovnen på 180 grader i ca 8 min.


Kok så opp vann i en stor kjele
Ha i risnudler og ta det av platen.
La det trekke i ca 3 min
Hell av vannet og springle over litt
god olivenolje slik at det ikke kleber.

Hell av vannet på linser
Server alt pent dandert på en tallerken.

Nyt et sunt og godt måltid
mens du slikker sol på terrassen
med solbriller på,
og et glass iskaldt limevann.

Klem fra Therese :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar