Sider

onsdag 18. mai 2011

"Pavlova"

For dem som er vant med bløtekake på 17. Mai,
men har lyst på en tvist..prøv Pavlova, og du vil ikke angre!
Denne smelter garantert i munnen.

Dette trenger du:
Marengsbunn:
4 eggehvitter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik

1 pk ferdig romkrem
3 dl kremfølte som piskes til krem
Friske bær som skylles og kuttes;
jordbær, bringebær og blåbær (evnt blå druer)
Resultat: Veeeldig fornøyde gjester!!!


Slik gjør du:
* Ha romtempererte eggehvitter i en ren og tørr bolle
* Pisk sakte med litt salt til det skummer seg
*Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne
* Når det danner seg hvite topper, ha i sukker litt av gangen
*Pisk til blandingen er myk og blank, og sukkeret er oppløst
* Ikke visp for lenge, for da blir det kornete
* Vend inn maizena og eddik med skje
* Tegn en sirkel på ca 22-24 cm (etter en kakeform) på bakepapiret
* Ha blandingen på, og form det som en kake
* Stek i ca 1 time til bunnen er sprø utenpå , og lyst kremfarget
*Skru av ovnen og la den kjøle seg ned i ovnen, til den er kald
* Ta den ut og legg den på et fat
(kan oppbevares tørt og mørk i kun et klede i ett par dager)

Ellers:
* Dekk med deilig romkrem eller vaniljekrem
* Deretter et lag vanlig pisket krem
* Og til slutt overøser du den med sesongens beste og friskeste bær :-)









".....flagget som vaier i vind"





Rørte tyttebær



Mammas hjemmelagede lapskaus



Det er deilig å være dansk, i Norge <3



Musserende

Gratulerer med dagen Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar